U bent hier:
Home | Blog | Arnhem Urban Trail
achtergrond.png
blauwe-balk.png
slogan.png
logo.png
tekst.png
medaille-cretes-de-spa.png

Arnhem Urban Trail

Geplaatst inCollegiaaltje, PROM'isingop28 november 2018

Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van de Arnhem Urban Trail plaats. Bijna 2.000 sportievelingen stonden aan de start van het twaalfde event van de Urban Trail Series 2018.

‘Alles ligt op loopafstand, als je tijd genoeg hebt’
Deelnemers konden hun startnummer op de dag van het evenement ophalen bij de startnummertent. Op de startnummers stonden de startwave en starttijd aangegeven. De Urban Trail kan ook wandelend worden afgelegd. De wandelaars ontvingen een extra zelfklevend rugnummer met de tekst: ‘Alles ligt op loopafstand, als je tijd genoeg hebt.’ Op deze manier waren de wandelaars goed zichtbaar voor de hardlopers. Dat hardlopen en wandelen prima samengaat, werd ook in Arnhem weer bevestigd. In de Royal, de Korenbeurs en bij Rozet was het filelopen op de trappen, omdat velen niet hardlopend omhoog gingen. Het plezier was er niet minder om: de Urban Run gaat immers niet om snelle tijden of de winst, maar om de beleving!

Arnhem Urban Trail startnummers en stickers

Hoogtepunten Arnhem Urban Trail
Tijdens een Urban Trail staat niet de finishtijd, maar het plezier voorop. De hoogtepunten zijn de locaties die tijdens het 5 of 10 km lange parcours worden aangedaan. In Arnhem liepen de deelnemers door hardloopwinkel RunnersWorld, de brandweerkazerne en de Historische Kelders. En ook al was het pas tien uur in de ochtend, in het ’t Taphuys Arnhem werden er volop biertjes getapt voor de deelnemers. Ook het Nederlands Watermuseum, het Stadhuis, en het Pathé lagen op de route. Verbazing was er bij de reizigers toen de lopers door het Centraal Station kwamen en oorverdovend was het geluid van de percussiegroep in Park Sonsbeek. Bij de finish op het Gele Rijders Plein werd iedereen getrakteerd op een lekker ontbijt en een ‘Finisher First Edition’-medaille

Arnhem Urban Trail medailles

Eindhoven Urban Trail
Op zondag 9 december staat de laatste Urban Trail van 2018 op het programma. Het maximaal aantal inschrijvingen voor het wandelonderdeel van de Eindhoven Urban Trail is inmiddels bereikt. Hardlopers kunnen zich op dit moment nog wel aanmelden!