U bent hier:
Home | Blog | Qoodybag 2 Tcs Amsterdam Marathon
achtergrond.png
blauwe-balk.png
slogan.png
logo.png
tekst.png
medaille-cretes-de-spa.png

Qoodybag [2]: TCS Amsterdam Marathon

Geplaatst inPROM'ising, Collegiaaltjeop13 november 2018
Qoodybag [2]: TCS Amsterdam Marathon

Voor het tweede jaar op rij heeft de TCS Amsterdam Marathon Qoodybag ingezet. Lees in dit blog hoe zij dit jaar de prestaties van hun Qoodybag voor de deelnemers, sponsors én de organisatie zelf wisten te verbeteren.

Qoodybag in het Nederlands en Engels
De TCS Amsterdam Marathon, in het bezit van het IAAF Gold Label, heeft een breed internationaal deelnemersveld. Jaarlijks staan er meer dan 120 nationaliteiten aan de start. Evenals vorig jaar zijn er dan ook twee versies van de Qoodybag gemaakt: een Nederlandstalige en een Engelstalige.

Winacties scoren!
Aan de Qoodybag kunnen verschillende type acties, ook wel Qoodies genoemd, worden toegevoegd. Je kunt hierbij denken aan kortingscoupons, directe links naar webshops en winacties. Van alle acties wordt geregistreerd hoe vaak deze door de deelnemers zijn bekeken / gebruikt. Uit de statistieken van de TCS Amsterdam Marathon Qoodybag blijkt dat winacties scoren! De best presterende actie was de verloting van een Polar Vantage M, een veelzijdig multisport- en hardloophorloge met GPS. Ook de verloting van een exclusief Isostar pakket sloeg goed aan bij de deelnemers. 

Qoodybag [2]: TCS Amsterdam Marathon

Gebruik de Qoodybag ook voor het verspreiden van praktische deelnemersinfo
Door slim gebruik van de ‘informatie-Qoody’ bood de organisatie haar deelnemers waardevolle informatie over de unieke Amsterdam Marathon Merchandise. Onder andere via de Qoodybag werden de deelnemers geïnformeerd over de speciale merchandise items en de verkrijgbaarheid daarvan op de marathonexpo.

In de Engelse Qoodybag werden de internationale deelnemers geïnformeerd over het openbaar vervoer in Amsterdam. Zij werden direct doorgelinkt naar de website van de GVB om het GVB Travel Ticket aan te schaffen, dat gebruikt kan worden voor al het openbaar vervoer in Amsterdam en van en naar Schiphol.

Top 3 Qoodies van de TCS Amsterdam Marathon

Nederlandstalige Qoodybag

  1. Win een Polar Vantage M
  2. Amsterdam Marathon Merchandise
  3. Win een Isostar pakket

Engelstalige Qoodybag

  1. Win a Polar Vantage M
  2. GVB Travel Ticket
  3. Amsterdam Marathon Merchandise

Een mix van aantrekkelijke acties van sponsors én waardevolle informatie van jouw organisatie levert de beste resultaten!

Verspreiding van de Qoodybag
De organisatie heeft de Qoodybag digitaal verspreid via een separate mailing voorafgaand aan het evenement, als item van de reguliere succesmailing en felicitatiemailing. Er is kortom volop gebruik gemaakt van de meervoudige inzetbaarheid van Qoodybag! Uit de statistieken blijkt dat de Qoodybag ná het evenement beter is bekeken, dan vóór het evenement. Door het continue meten van de prestaties, kan de organisatie hier volgend jaar weer slim mee omgaan! Op deze manier kan Le Champion haar deelnemers en sponsors optimaal bedienen.

TCS Amsterdam Marathon
De TCS Amsterdam Marathon is de grootste marathon van Nederland en staat op de zesde plaats van de ranglijst ‘snelste marathonsteden ter wereld’. De start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, de route langs de Amstel en het Vondelpark vormen de hoogtepunten van het parcours. De 44e editie van het evenement zal plaatsvinden op zondag 20 oktober 2019. De inschrijving is geopend!

Bekijk de aftermovie van 2018: