U bent hier:
Home | Blog | Van Der Poel Wint Wereldbeker Veldrijden Tábor
achtergrond.png
blauwe-balk.png
slogan.png
logo.png
tekst.png
medaille-cretes-de-spa.png

Van der Poel wint wereldbeker veldrijden in Tábor

Geplaatst inCollegiaaltje, PROM'isingop21 november 2018
Van der Poel wint wereldbeker veldrijden in Tábor

Mathieu van der Poel schreef in Tábor de vierde wereldbekerwedstrijd veldrijden op zijn naam. De Brabander blijkt na tien seizoenzeges een klasse apart.

Cyclocross Tábor
De Cyclocross Tábor is een veldrit die elk jaar in de Tsjechische stad Tábor wordt georganiseerd. De veldrit is onderdeel van de wereldbeker veldrijden. Matthieu van der Poel schreef drie edities op zijn naam. Hij won in 2015 het WK, in 2017 het EK en in 2018 de wereldbekerwedstrijd. Naar eigen zeggen ligt het parcours van Tábor Van der Poel wel. In zijn reactie na de wedstrijd vertelt hij hoe hij een kloofje kon slaan op een technisch stuk. Daarna kon hij zijn eigen race rijden en de voorsprong behouden, wat leidde tot de eindtijd van 1u02’43” Uiteindelijk wordt Vanthourenhout tweede op 14 seconden en Van der Haar derde op 20 seconden.

‘Veldrijden is zo niet leuk meer’
Het veldrijden of cyclocross is een vorm van wielersport, die voornamelijk in België populair is. Voormalig wielertopper Roger De Vlaeminck (71) constateert dat niemand in de buurt van Mathieu van der Poel komt. De Belg, die zelf in 1975 wereldkampioen veldrijden is geworden en ook op de weg verschillende wedstrijden won, beklaagt zich over de overmacht van Van der Poel: ‘Na 10 minuten heb je tegenwoordig alles gezien in het veldrijden.’ Van der Poel pareert de kritiek door in de Belgische krant Het Nieuwsblad aan te geven dat zijn trainingen niet gericht zijn op het spannend maken van de cross.

IJzersterke startnummers
Veldrijders leggen een grotendeels onverhard parcours af. De renners rijden over velden, door bossen, over zandwegen en sloten. Soms is het nodig de fiets op de schouders te nemen, bijvoorbeeld bij obstakels of modderige stukken. PROM’ES leverde de startnummers voor de wereldbekerwedstrijd in Tábor. Voor de productie van de race nummers is gekozen voor het materiaal TYVEK. TYVEK is vrijwel onscheurbaar en volledig waterproof. Daarnaast is het licht, flexibel en perfect full colour te bedrukken. Kortom, alle ingrediënten om een gedegen product te leveren voor een cyclocross! Zoals op onderstaande foto’s te zien is, waren de renners in Tábor herkenbaar aan een groot rugnummer en twee kleinere nummers op de armen.
 

IJzersterke startnummers voor veldrijden

Organiseer jij een cyclocross, obstakelloop of andere wedstrijd, waarbij sterke startnummers een must zijn? Via onze websitepagina ‘multisporten’ ontdek je diverse oplossingen als tattoo-nummers, beennummers, PVC startnummers en startnummerbanden.

 

Foto’s: Bart Hazen / Cyclocross Magazine & PhotoPress.