Blog

janie
Duurzame hydratatie bij een hardloopevenement met Oohos

Duurzame hydratatie bij een hardloopevenement!

Verduurzaam je evenement met Oohos, een milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van wegwerp bekers bij de waterposten.

Oohos, het duurzame alternatief voor papieren wegwerp bekers

Oohos zijn hét alternatief voor wegwerp drinkbekers. Oohos zijn biologisch afbreekbare waterballetjes gemaakt van zeewier. Zeewier is een natuurlijk product en één van de meest voorkomende plantensoorten op deze wereld. Het groeit bovendien met een meter per dag, er is dus genoeg van! Het zeewiervliesje (waterzakje) kan door de deelnemers gewoon worden opgegeten, maar kan na het drinken ook aan de kant van de weg worden gegooid. Met een bezem veeg je zo’n berg zeewier eventueel even op om in een compostbak of groene container te gooien. Oohos kunnen dus op dezelfde manier worden behandeld als elk ander voedselafval! En blijven er wat Oohos liggen? Deze breken van nature biologisch af binnen 4 - 6 weken, daar is geen industriële composteermachine voor nodig. De Venloop voert in september een pilot uit met Oohos.

'Voor ons als Venloop is het belangrijk dat wij onze footprint reduceren', verklaart Meyke Vercoulen van de Venloop de keuze. 'Een water zakje dat natuurlijk afbreekbaar is draagt daaraan bij. En bovendien is het veel toffer dan een plastic flesje.'


[VIDEO] Bekijk hier de reportage van Omroep Venlo over de Venloop en de Oohos-pilot. 

Goede hydratatie, maar wel met een reductie van onze footprint

Het is belangrijk voor deelnemers om goed gehydrateerd te blijven tijdens een hardloopwedstrijd. Organisatoren bieden hun deelnemers doorgaans om de vijf à tien kilometer een kartonnen bekertje met water aan bij een drinkpost. Bij de organisatie van zo’n waterpost komt nog heel wat kijken: watertanks, tafels, vrijwilligers, wegwerp bekertjes of flesjes met water of sportdrank, afvalbakken en een plan om de straat weer schoon achter te laten, en ga zo maar door. Dat alles vereist een sterk staaltje logistiek en coördinatie! Naast efficiency zoeken organisatoren, zoals de Venloop en de Zevenheuvelenloop, naar duurzame alternatieven voor het gebruik van de wegwerp bekers en het afval dat dat met zich meebrengt. Met het verbod op ‘plastic on-the-go verpakkingen’ zoals drinkbekers dringt de overheid ook steeds meer aan op het vermijden van gratis drinkbekers voor eenmalig gebruik.

    Duurzame hydratatie bij een hardloopevenement met Oohos

    Het verduurzamen van evenementen

    De laatste jaren groeit de belangstelling voor het verduurzamen van evenementen. Bij PROM’ES staat dit onderwerp ook hoog op de agenda. Als totaalleverancier van hardloop- en fietsevenementen zijn we continue op zoek naar duurzame productalternatieven en proberen we onze klanten transparant en deskundig te informeren over de mogelijkheden. Als exclusief partner van de Oohos denken we weer een mooie stap te hebben gemaakt! Ben je zelf (al langere tijd) op zoek naar een duurzaam product of oplossing voor de organisatie van je evenement? Neem alsjeblieft contact met ons op. Wij denken hier graag over mee.