Blog

Harmen
NN Marathon Rotterdam

NN Marathon Rotterdam

Onder zomerse weersomstandigheden vond het afgelopen weekend de NN Marathon Rotterdam plaats. De Keniaan Kipserem wist het parcoursrecord te verbeteren en Nageeye het Nederlands record. PROM’ES drukte, chipte en verpakte de ruim 50.000 startnummers en was ter plaatse voor de regie van de wedstrijdklokken.

Parcoursrecord Kipserem

De NN Marathon van Rotterdam werd afgelopen zondag gewonnen door de Keniaan Marius Kipserem in een parcoursrecord van 2.04.11. Hij dook daarmee onder het oude record van zijn landgenoot Kibet die in 2009 de marathon in een tijd van 2.04.27 liep.

Ook een nieuw Nederlands record

Abdi Nageeye wist afgelopen zondag zijn oude record (2.08.16) met bijna twee minuten te verbeteren. Op de Coolsingel finishte hij in een tijd van 2.06.17. Sinds 2017 maakt Nageeye onderdeel uit van het NN Running Team en hij denkt, ondanks dat hij blij is met zijn nieuwe record, nog veel harder te kunnen lopen.

NN Marathon Rotterdam

Wedstrijdklokken

Een start klok wordt veel gebruikt voor een juiste tijdweergave bij marathons. Zo ook door de NN Marathon Rotterdam. PROM’ES leverde de dubbelzijdige wedstrijdklok hangend boven de finishlijn, zoals in bovenstaande foto met Nageeye is te zien. PROM’ES verhuurt tevens enkelzijdige klokken en biedt verschillende afmetingen aan. De klokken zijn overigens ook te monteren op een statief, auto of motor. Zo is er altijd een passende oplossing voor jouw evenement! Optioneel kan PROM’ES de regie van de klokken van je overnemen. Evenals in Rotterdam starten wij dan de klokken bij de finish én eventueel onderweg op het parcours door middel van zenders.

Ruim 50.000 startnummers drukken, chippen en verpakken

Traditioneel start de NN Marathon Rotterdam in het Postillion Convention Centre WTC met de gratis Marathon Sport Expo. De plek waar de deelnemers terecht kunnen voor vragen, de nieuwste hardloopartikelen kunnen aanschaffen én hun startnummers ophalen. In de week voor het evenement was het bij PROM'ES dan ook topdrukte! Maar liefst ruim 50.000 startnummers drukken, chippen, inpakken en afleveren op de Marathon Sport Expo. De week werd afgesloten met de productie van de startnummers voor de elite-starters, toen alle topatleten en pacers bekend waren.  
 

NN Marathon Rotterdam

Unieke medailles voor elke afstand

Naast het Koningsnummer, de hele marathon, bestaat het evenement de NN Marathon Rotterdam uit meerdere afstanden: de NN Kids Runs, de AD City Run Rotterdam en de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam. Alle afstanden werden traditiegetrouw beloond met unieke maatwerk medailles.

NN Marathon Rotterdam medaillesIn het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 april 2020 zal de 40ste editie van de NN Marathon Rotterdam plaatsvinden. De inschrijving opent najaar 2018.