Blog

Harmen
Startnummers Amsterdam Marathon

Startnummers Amsterdam Marathon

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon waren volledig uitverkocht. Maar liefst 45.000 deelnemers stonden aan de start. Om alles in goede banen te leiden zijn goede startnummers van uiterst belang.

Record inschrijvingen

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon waren volledig uitverkocht. Afgelopen zondag stonden er 45.000 deelnemers aan de start van de marathon, de halve marathon en de TCS 8 km. Met name de klassieke afstand maakte met een recordaantal van 17.000 inschrijvingen een flinke groei door. Opvallend was ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Maar liefst 131 verschillende nationaliteiten stonden aan de start! Het parcours behoort dan ook tot de snelste van de wereld en voert de lopers langs de belangrijkste highlights van onze hoofdstad. Zo start en finisht de marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928.

Startnummers: een slim organisatiemiddel!

Om alles in goede banen te leiden is het startnummer van uiterst belang. Een startnummer is absoluut ‘more than a number’. Het is namelijk ook een organisatiemiddel. Le Champion, organisator van de TCS Amsterdam Marathon, maakte slim gebruik van scheurcoupons als toegangsbewijs voor de pasta party en voor het ophalen van de T-shirts. Uiteraard staat ook het startvak vermeld op het startnummer. Bij deelnemers, die hun medaille direct na afloop wensen te laten graveren, staat dit tevens vermeld op het startnummer. De veiligheid van de deelnemers wordt gewaarborgd met het medisch paspoort op de achterzijde. Op de achterzijde is tevens ruimte vrij gehouden voor de tijdregistratiechip. PROM’ES plakt de chips machinaal op de startnummers. Deze automatische ‘chip service’ is beschikbaar voor alle gangbare tijdregistratiesystemen. Zodra het eerste startnummer de printer uitrolt, starten we met ‘chippen’. Met sponsoruitingen op zowel de voor- als de achterzijde worden ook de belangen van bijvoorbeeld titelsponsor Tata Consultancy Services behartigd. Wil je ook zo’n multifunctioneel startnummer? PROM’ES biedt alle opties, die je nodig hebt voor een soepel verloop van je evenement!

Startnummers Amsterdam Marathon

 

Kipchumba en Azimeraw winnen 44e editie

De TCS Amsterdam Marathon is gewonnen door Vincent Kipchumba in een tijd van 2.05.09. Bij de vrouwen ging het parcoursrecord aan diggelen: Degitu Azimeraw zette een sensationele tijd van 2.19.26 op de klok. Het evenement was opnieuw gastheer voor het NK Marathon. Favoriet Abdi Nageeye wist zijn record niet verder aan te scherpen, maar werd met een tijd van 2.07.39 wel bekroond als Nederlands kampioen. 

Compleet marathon weekend

Volgend jaar wordt de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon gehouden op zondag 18 oktober 2020. Naast de hardlooponderdelen op zondag, bestaat het evenement overigens uit een driedaagse internationale marathon Expo, een Good Morning City Run op zaterdagochtend en een wandelevenement, de Amsterdam City Walk.