Blog

janie
Bart loopt Bridge to Bridge voor unieke medaille

Bart loopt Bridge to Bridge

PROM’ES-collega Bart deed afgelopen zondag mee aan de Rabo Bridge to Bridge Arnhem. Deze editie werd ‘75 jaar Slag om Arnhem’ herdacht, wat prachtig is verwerkt in het medaille-ontwerp.

Bart aan de start van de Van Wijnen 10 kilometer

PROM’ES-collega Bart verlegt in 2019 zijn grenzen door op 29 september deel te nemen aan de Berlijn Marathon. Als onderdeel van zijn voorbereiding nam hij afgelopen zondag deel aan de Rabo Bridge to Bridge Arnhem. Om 13.45 uur klonk het startschot van de Van Wijnen 10 kilometer, aan de voet van de John Frostbrug. Bart liep van noord naar zuid over de eerste brug, door de wijk Malburgen, naar ‘die andere brug’, de Nelson Mandelabrug. Na ruim vier kilometer door uiterwaardengebied Meinerswijk over de Malburgse Bandijk terug richting de brug. Het was nog even doorbijten en toen over de finish.

Chapeau Bart!

Met een tijd van 40:17 veroverde Bart de achttiende plek in het klassement. Tevreden? ‘Ja, super tevreden! Ik heb een mooie tijd gelopen. Misschien heb ik toch iets te gek gedaan, want ik voel nu wel weer mijn hamstring.’ De komende weken gaat Bart het rustig aan doen. Hij is klaar voor de start in Berlijn. Met deze tijd in Arnhem maken wij ons geen zorgen dat Bart zijn streeftijd van onder de 3,5 uur zal halen! Maar, zoals hij zelf zegt: ‘Mijn conditie is goed, dus ik heb er zeker vertrouwen in. Aan de andere kant wordt het wel mijn eerste marathon, dus mocht het onverhoopt op de dag zelf niet lukken, dan is finishen het belangrijkst!’ En zo is het maar net.

‘Super tevreden, maar misschien toch iets te gek gedaan.’
 

Bart loopt Bridge to Bridge voor unieke medaille

 

Herdenking 75 jaar Slag om Arnhem: unieke medaille

In 1984, veertig jaar na de beroemde slag om Arnhem, werd de Bridge to Bridge loop voor het eerst georganiseerd. In de afgelopen decennia is ‘de battle of the bridges’ uitgegroeid tot een uitdagende wedstrijd die ieder jaar plaatsvindt op de tweede zondag in september. Deze editie van het hardloopevent Rabo Bridge to Bridge werd ‘75 jaar Slag om Arnhem’ herdacht. En dat zie je prachtig terug in de medailles! Bij de finish konden de deelnemers rekenen op deze mooie plak.  

Bart loopt Bridge to Bridge voor unieke medaille