Blog

janie
Het evenement van de toekomst

Het evenement van de toekomst

Er worden andere eisen gesteld aan sporten en bewegen. De tijd blijkt ook in Nederland rijp voor Virtual Sport Events. In dit blog lees je meer over de Virtuele Alkmaar City Run by night, de Amsterdam UMC Run | Virtual Edition en de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken. Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Voldoende bewegen en fit blijven

Hardlopen, wandelen en fietsen zijn sinds de Corona pandemie populairder dan ooit. Juist in tijden van Corona is het van groot belang voldoende te bewegen en fit te blijven. Met de alleen al 2.000 hardloopevenementen in Nederland brengen deze organisatoren jaarlijks ruim 1 miljoen mensen in beweging. Nog belangrijker is dat evenementen de motivatie zijn om fit en gezond te blijven

Het evenement van de toekomst

Het coronavirus heeft organistoren de ogen geopend dat er in de toekomst andere eisen worden gesteld aan bewegen en sport. Flexibiliteit en digitalisering worden steeds belangrijker. De tijd blijkt ook in Nederland rijp voor ‘Virtual Sport Events’. Is jouw organisatie klaar voor de toekomst?

Eigen virtueel evenement, inclusief app

Een virtueel evenement is een evenement waarbij de deelnemer de sportieve prestatie in de eigen omgeving levert. Volop ruimte voor sponsoruitingen!

PROM’ES biedt het totaalconcept en full service:

  • Inschrijving incl. betaalmodule
  • Digitaal startnummer
  • App met live tracking
  • Uitslagen
  • Digitale oorkonde
  • Qoodybag
  • Medailles + Verzendservice

Voor hardlopen, wandelen, fietsen en alle andere individuele sporten

Geen beperking op het aantal deelnemers

De Atletiekunie heeft, in samenwerking met Le Champion, Golazo, Stichting Zevenheuvelenloop, Stichting Venloop en Leiden Marathon, een protocol geschreven om evenementorganisatoren te ondersteunen in het organiseren van ‘social-distancing hardloopevenementen’.

Misschien beperken de maatregelen van het RIVM, met name de handhaving van de 1,5 meter, toch het aantal deelnemers, dat zich kan inschrijven voor je evenement. Organiseer in dat geval naast je reguliere evenement op de weg een virtueel side event. Op die manier bied je een deel van je deelnemers een prima alternatief!

3 praktijkcases

Evenementorganisatoren zijn van nature flexibel en innovatief. Onderstaande organisatoren speelden snel in op de huidige situatie en zagen deze periode als een uitgelezen kans om de eerste stappen te zetten op virtueel terrein.

[CASE 1] Virtuele Alkmaar City Run by night

“Schrijf je in, download de hardloopmix van DJ Kes, ren in jouw eigen omgeving 5 of 10 km met de app en ontvang na jouw prestatie de medaille thuis.”

[CAS 1] Virtual Alkmaar City Run by night

Op de oorspronkelijke evenementdatum, woensdagavond 20 mei, ging de Virtuele Alkmaar City Run by night van start. Honderden hardlopers voltooiden voor de einddatum (31 mei) hun virtuele evenement. Na afloop ontvingen de deelnemers de maatwerk medaille in een speciale medaille-verpakking thuisgestuurd. De verpakking wordt volledig fullcolour bedrukt met een eigen ontwerp.

[CASE 2] Amsterdam UMC Run | Virtual Edition

De Virtuele Amsterdam UMC Run, die plaatsvond van 21 t/m 30 juni, telde meer deelnemers dan de reguliere versie. Het goede doel van de Run was het Post Intensive Care Syndroom: in deze periode van Corona actueler dan ooit.

[CAS 2] Amsterdam UMC Run | Virtual Edition

Facebook post van de organisatie: “Wat was dit een bijzondere editie zeg. En wat zijn jullie allemaal fantastische deelnemers. Het hoogste aantal inschrijvingen, de meeste reacties en posts op social media, het grootste enthousiasme ooit. Iedereen krijgt de komende dagen zijn meer dan verdiende medaille thuisgestuurd.”

[CASE 3] Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken

Op 4 oktober vindt de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken plaats. Het thema van dit jaar is ‘Niet massaal samen, maar samen massaal!’ en wordt ondersteund met een startnummer op naam, het officiële Run2Remember 2020 loopshirt en een unieke medaille. Naast de reguliere afstanden (5 KM, 10 KM, Halve Marathon en de 40 van Breda), introduceert de organisatie dit jaar tevens de 5 KM Walking & Wheeling, speciaal voor (sportieve) wandelaars, nordic walkers, rolstoelers en wheelers.

Zaterdag 27 juni opende de inschrijving, Flip Kitslaar: “De reacties waren vooraf bemoedigend maar dat zegt niet alles. We wisten niet wat we konden verwachten. De inschrijving liep meteen goed. Dat geeft veel vertrouwen. Te meer daar de businessteams en de groepen nog binnen moeten komen. Die wachten traditiegetrouw altijd wat langer met hun inschrijving.”

Meer info

Benieuwd wat dit concept voor jouw organisatie kan betekenen? Neem via onderstaande button contact met ons op en we bespreken graag, geheel vrijblijvend, de mogelijkheden.

PROM’ES biedt jouw organisatie:

  • Full service, geen risico
  • Binnen 48H je evenement online
  • Maatwerk, ook voor je sponsor

We leggen je graag precies uit hoe het werkt!