Blog

janie
Loopshirts Midwinter Marathon

Loopshirts Midwinter Marathon

Midwinter Marathon Apeldoorn: parcoursrecords gesneuveld, persoonlijke uitslag via QR-code op het startnummer en unieke loopshirts volledig naar eigen ontwerp.

Parcoursrecords gesneuveld

Op de zondag was het weer een kleine spelbreker. Met name voor de toeschouwers, de lopers leken er geen last van te hebben: zij bleken namelijk sneller te hebben gelopen dan vorig jaar. Zij houden blijkbaar wel van een beetje motregen! Op de Asselronde (25 km) sneuvelde zowel bij de dames als bij de heren het parcoursrecord. Chakib Lachgar uit Spanje kwam bij de heren als eerste over de streep (1:19:01) en bij de dames ging de eerste plek naar de Belgische Karen van Proeyen met 1:32:34.

Primeur QR-code op het startnummer

De TYVEK-startnummers werden door PROM’ES voorzien van een QR-code. Deelnemers scannen na de finish met hun mobiel de QR-code. Zij zien dan meteen de officiële uitslag en andere interessante statistieken over het verloop van de wedstrijd. Het zoeken naar de uitslagenpagina en een naam in de uitslagenlijst behoort hiermee tot het verleden!

‘Het is natuurlijk altijd aftasten zo’n eerste keer, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat wij ook als organisatie uitermate tevreden zijn,’ voorzitter Frans Mulderij.

Loopshirts Midwinter Marathon

Sinds dit jaar, de 47ste editie, is de Midwinter Marathon een driedaags hardloopfeest. Deelnemers beschouwen het evenement als één van de mooiste en zwaarste wedstrijden van Nederland, vanwege het glooiende landschap dat getrotseerd moet worden. Een snelle tijd is dan ook niet het belangrijkste waar deelnemers voor naar Apeldoorn komen: ze komen voor de prachtige bosrijke omgeving, de gemoedelijkheid van een sfeervol evenement, geheel gerund door vrijwilligers.

‘Ja, super blij mee! Zit perfect. Wat een mooi shirt dit jaar!’