Blog

janie
BMW Berlin Marathon: medailles en wedstrijdklokken

PROM'ES bij de Berlijn Marathon

PROM’ES was goed vertegenwoordigd bij de Berlijn Marathon. Bart liep de marathon en nam de door onszelf ontworpen en geleverde medaille in ontvangst. Harmen en Paul bezochten de marathon expo. Ook de regie van de wedstrijdklokken was in handen van PROM’ES. 

Bart finisht de Marathon van Berlijn!

Zoals je in eerdere blogs hebt kunnen lezen was onze collega Bart hard aan het trainen voor de Berlijn Marathon. Afgelopen zondag was het zo ver: Bart aan de start! Hoe heeft hij de marathon ervaren?

Het is nu twee dagen na de marathon, hoe zit het met je spierpijn?

Bart: “Ik kan nog lopen, maar de spierpijn is goed aanwezig. Vanaf zondag heb ik aardig last van voornamelijk mijn bovenbenen. Vooral opstaan en opstarten gaat nog een beetje moeizaam.” Volgens Bart was het lopen van de marathon zwaarder dan verwacht, het viel een beetje tegen. “Zeker vanaf de 10 kilometer hadden we veel regen, wat het nog wat zwaarder maakte."

Je hebt het gehaald! Wat was je tijd?

Bart: “Precies drie uur en 48 minuten! En daar ben ik tevreden mee, want meer zat er echt niet in. Mijn streeftijd was eerst 3,5 uur, maar ik wist al vrij snel dat ik dat niet ging halen, dus heb ik mijn streeftijd toen bijgesteld naar 3 uur en drie kwartier. Op een gegeven moment kreeg ik ook echt honger, dus ik heb 1,5 banaan op en nog wat speciale gelletjes. Na de 33/34 kilometer zat ik er wel echt doorheen, de laatste kilometers doe je echt met verzuurde bovenbenen.”

En aan de finish kreeg je een bekende medaille...

Bart: “Ja, dat klopt! De medaille van de Marathon van Berlijn heeft een zilver-antieke finish en heeft een halslint met de kleuren van de Duitse vlag. Op de medaille staan alle gebouwen in 3D afgebeeld waar je tijdens de marathon langs loopt. Helemaal in stijl van Berlijn dus! Onder het logo van SCC Berlin is ruimte overgehouden om de medaille te laten graveren. De voorkant staat in teken van Lutz Derkow. De technisch directeur van de organisatie van de Marathon van Berlijn, die afgelopen zomer plotseling is overleden. Naast de ‘gewone’ medaille van de Marathon hebben we ook nog een extra medaille mogen ontwerpen voor de miljoenste finisher, de inline skate marathon en de mini marathon.

Medailles Berlijn Marathon

“Het is extra leuk om in het echt de medaille te verdienen waar je op je werk al dingen van hebt gezien en het proces van hebt meegemaakt.”

Zou je nog eens een marathon willen lopen?

Bart: “Misschien wel, ik kan nu nog geen ja of nee zeggen, maar ik ben wel blij dat deze er in ieder geval op zit. Als ik het ooit nog een keer zou doen dan zou ik er misschien eentje in Nederland kiezen, zodat er meer mensen kunnen komen kijken.” En zou je dan dingen anders doen dan nu? “Nee, niet per se. Ik had veel getraind en was goed voorbereid. Misschien dat ik dan zou oefenen met een looptrainer. Op die manier kan je meer oefenen om binnen een specifieke tijd te lopen.”

Jouw tip voor mensen die een marathon willen lopen...

Bart: “Zorg er in ieder geval voor dat je van tevoren goed hebt geoefend met lange afstanden lopen. En zorg er tijdens de marathon voor dat je je snelheid goed doseert en zeker niet te snel begint. Het einde is namelijk een stuk moeilijker…”

Harmen en Paul bezoeken de Berlijn Marathon Expo

Naast Bart waren ook collega’s Harmen en Paul in Berlijn te vinden. Ze bezochten hier de expo van de Berlijn Marathon, waar deelnemers hun startnummer konden ophalen en de nieuwste hardloopgadgets konden aanschaffen. “Top sfeer. We vonden het allebei erg leuk om onze relaties, nieuwe mensen, timers en andere leveranciers te ontmoeten en de ontwikkelingen in de markt te bespreken,” aldus Harmen. “Natuurlijk heb ik ook mijn collega Bart tijdens zijn marathon gevolgd en aangemoedigd. Bovendien is er bijna een nieuw wereldrecord gelopen en heb ik de miljoenste finisher, de Canadees Ali Crandall, over de finishlijn zien lopen. Het was een mooie ervaring om erbij te zijn.”

“De mensen zijn zo enthousiast. Het is bijzonder om te zien hoe blij en trots ze zijn op hun behaalde medaille. Dan weet je weer waar je het voor doet!”

Medailles Berlijn Marathon

Wedstrijdklokken met regie

Naast de medailles droeg PROM’ES ook zorg voor de wedstrijdklokken bij de Berlijn Marathon. Een aantal collega’s was ter plaatse voor de regie, waardoor de organisatie hier geen omkijken naar had. Uitbesteden = Ontzorgen! Ook op zoek naar een start klok voor de juiste tijdweergave bij jouw marathon of wedstrijd? PROM’ES verhuurt wedstrijdklokken (met of zonder regie) van verschillende afmetingen en enkel- of dubbelzijdig. Alle klokken zijn 5-cijferig en te monteren op een statief, auto, motor of hangend boven de finishlijn. Neem, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor een offerte op maat! 

Wedstrijdklokken Berlijn Marathon