PROM'ES is business supporter van het Wereld Natuur Fonds. Mensen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. Sterker nog, we zijn natuur. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven. Alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Daarom is het belangrijk om natuur te beschermen. Wij staan achter de missie van WWF om een wereld te creëren waarin mens en natuur in harmonie leven.

Partenaire du WWF

Geef bos terug aan de aarde

Met behulp van onze steun geeft WWF bos terug aan de aarde. Een bos is meer dan een optelsom van bomen. Een bos is een uitgebalanceerd ecosysteem van bomen, planten en dieren. Ook voor ons als mens is bos van levensbelang. Het geeft ons voedsel, zorgt voor onze waterhuishouding en is een belangrijke partner in de strijd tegen klimaatverandering. Bossen zijn ontzettend belangrijk, maar toch verliezen we ze in een alarmerend tempo. Samen met WWF geven we bos terug aan de aarde. Op deze manier leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat en de biodiversiteit.

Het Atlantisch regenwoud

Om de natuur weer een kans te geven herstelt WWF stukken bos in het Atlantisch regenwoud. Het Atlantisch regenwoud, gelegen in Argentinië, Brazilië en Paraguay, is één van de meest biodiverse ecosystemen ter wereld en daarom uiterst belangrijk voor onze koolstofopslag. Naast één van de meest biodiverse gebieden is het Atlantisch regenwoud ook één van de meest bedreigde gebieden ter wereld. Besloeg de jungle oorspronkelijk ruim een miljoen vierkante kilometer, nu is daar nog slechts 17% van over. Vrijwel nergens anders ter wereld worden meer soorten met uitsterven bedreigd dan hier. Het bos heeft plaatsgemaakt voor veeteelt, soja, suikerriet, koffie en eucalyptusplantages, maar ook voor uitdijende megasteden als Sao Paolo en Rio de Janeiro. Wilde dieren hebben te kampen met verlies en versnippering van hun leefgebied en worden bedreigd door jacht. Waar vroeger regenwoud stond, klagen boeren nu over droogte en modderstromen.

Wat doet WWF in dit gebied?

  • Bosherstel
  • Landaankoop
  • Soortenbescherming

WWF partnership