Blog

Janie
Uitbesteden scheelt kopzorgen

Uitbesteden scheelt kopzorgen

Back in business! Hoe verloopt de voorbereiding van jouw evenement? We merken dat organisaties op minder vrijwilligers kunnen rekenen. Mogelijk was je organisatie afgeschaald en ontbreekt het bij nieuwe collega’s aan knowhow. Het uitbesteden van een deel van je voorbereidingen scheelt kopzorgen.

Vrijwilligers

De sport in Nederland is ondenkbaar zonder de betrokkenheid en inzet van vrijwilligers. Van alle volwassen Nederlanders is omstreeks de 9% actief als vrijwilliger in de sport. Volgens het trendscenario zal dit de komende jaren gelijk blijven of licht dalen.

Verwachte ontwikkelingen:

  • Minder vrijwilligers door vergrijzing
  • Minder mensen zijn bereid structureel voor langere tijd taken op zich te nemen
  • Sport moet concurreren met ander vrijwilligerswerk als mantelzorg

Knowhow

Veel evenementen konden de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. Het reguliere werk, de organisatie van het evenement, kwam stil te liggen. Veel organisaties schaalden af: vrijwilligers haakten af en/of vaste werknemers moesten op zoek naar een andere uitdaging. Op deze manier is er kennis en kunde verloren gegaan in onze sector. Nu er weer volop evenementen worden georganiseerd, merk je misschien ook wel dat je team niet meer zo’n geoliede machine is als voor corona.

‘Hoe deden we dat ook alweer?’
‘Er moet een goede reden voor zijn, dat we het altijd op deze manier deden, maar welke…?’
‘Dit was nooit mijn taak. Hoe moet dit eigenlijk?’

Mogelijk kunnen wij je uit de brand helpen! In onze orderhistorie kunnen we zaken voor je nakijken. Ook kunnen we met je meedenken hoe je bepaalde zaken het best kunt aanpakken.

Een deel van de voorbereidingen uitbesteden

Met onze 25+ jaar ervaring nemen we je graag een deel van de werkzaamheden uit handen. Op die manier spelen we mensen in je organisatie vrij voor andere taken.

Met referenties als de Rotterdam Marathon, de Venloop en de Classico Boretti kun je ervan op aan dat we je opdracht met de uiterste zorgvuldigheid en accuratesse afhandelen.